RSS

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΑ ΠΑΓΩΤΑ

08 Μάι.

Το παγωτό είναι παρασκεύασμα του γάλακτος και ανάλογα με το είδος και την ποιότητα , περιέχει αυγά, βούτυρο, κρέμα γάλακτος , ζάχαρη, χυμοί φρούτων κλπ.
Όλα όμως τα παγωτά περιέχουν πρόσθετα , δηλαδή χρωστικές, αρωματικές ουσίες και σταθεροποιητές.
Το παγωτό είναι επιδόρπιο και όχι γεύμα , ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά, για αυτό δεν μπορεί να το υποκαταστήσει.

Τα παγωτά διακρίνονται:

Τυποποιημένα

Πωλούνται σε περίπτερα, ψιλικατζίδικα σούπερ- μάρκετ κλπ και φυλάσσονται σε ειδικούς καταψύκτες, οι οποίοι δεν πρέπει να είναι εκτεθειμένοι στο ήλιο, δεν πρέπει να είναι υπερβολικά γεμάτοι και δεν πρέπει να περιέχουν άλλα προϊόντα εκτός από παγωτά . Πρέπει να είναι σχολαστικά καθαροί και να έχουν θερμοκρασία κάτω από
-18ο C .
– Τι πρέπει να προσέχουμε
Δεν πρέπει να αγοράζουμε τα τυποποιημένα παγωτά όταν:

– Δεν έχουν την απαιτούμενη σκληρότητα
– Το χαρτί της συσκευασίας είναι υγρό ή κολλημένο πάνω στο παγωτό.
– Τα συσκευασμένα σε κύπελλα , παρουσιάζουν υπερχείλιση στο καπάκι .
– Εμφανίζουν ίζημα ή θρυμματίζονται σε μικρά κομματάκια , ή περιέχουν μικρό κρυστάλλους ή έχουν σχήμα παραμορφωμένο. Αυτά τα χαρακτηριστικά δείχνουν ότι το παγωτό , κάποια στιγμή αποψύχθηκε και ξανά καταψύχθηκε .
– Η οσμή τους δεν είναι ευχάριστη.

Χύμα

Πωλούνται σε ζαχαροπλαστεία και εργαστήρια παρασκευής παγωτών και φυλάσσονται σε ειδικές βιτρίνες , οι οποίες πρέπει να είναι καθαρές , δηλαδή να μην

υπάρχουν υπολείμματα παγωτού ή γάλακτος στα τοιχώματά τους και η θερμοκρασία τους πρέπει να είναι κάτω από -10 ο C .
Επίσης πρέπει να είναι τοποθετημένες σε απόσταση ενός μέτρου από τη είσοδο του καταστήματος , ώστε να αποφεύγονται σκόνη και καυσαέρια.
Το ειδικό κουτάλι σερβιρίσματος του παγωτού χύμα πρέπει να βρίσκεται μέσα σε διαφανές δοχείο μέ νερό συνεχούς ροής.. Αν το νερό δεν είναι συνεχούς ροής , τότε πρέπει να αλλάζει κάθε μία ώρα έτσι ώστε να αποφεύγεται η δημιουργία βακτηρίων τα οποία μπορεί να προκαλέσουν βλάβες στην υγεία των καταναλωτών.

ΠΡΟΣΟΧΗ ! ! !

Προσοχή στην παχυσαρκία γιατί ένα κανονικό παγωτό δίνει περίπου 300- 320 θερμίδες στον οργανισμό μας.

Τα παγωτά light , που αναγράφουν ότι περιέχουν 0% ζάχαρη και 0% λιπαρά , δίνουν στον οργανισμό μέχρι και 200 θερμίδες , γιατί περιέχουν γλυκαντικές ουσίες.
Η δροσιά ενός παγωτού είναι μόνο στιγμιαία. Οι πολλές θερμίδες που μας δίνει, όταν <> , αυξάνουν το αίσθημα της θερμότητας και μας δημιουργούν την αίσθηση ότι ζεσταινόμαστε και ότι διψάμε περισσότερο από ότι πριν την κατανάλωση του παγωτού..

Advertisements
 
Σχολιάστε

Posted by στο Μαΐου 8, 2009 in ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: