RSS

Τό Αλάτι, αίτία για Καρκίνο Στομάχου

27 Μάι.

Σύμφωνα με έρευνα, που δημοσιεύει Βρετανική Εφημερίδα, για την «Καταπολέμηση του Καρκίνου», τα άτομα, που η διατροφή τους περιλαμβάνει τρόφιμα πλούσια, σε αλάτι, διπλασιάζεται ό κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του στομάχουΗ έρευνα, που βασίστηκε σε 40.000 μεσήλικες Ιάπωνες, εξέτασε τις συνήθειές τους, στη διατροφή, στο ποτό και στο κάπνισμα, για μια περίοδο 11 ετών. Η έρευνα δείχνει ότι, η συχνότητα εμφάνισης καρκίνου του στομάχου στους άντρες, με χαμηλότερη πρόσληψη αλατιού, ήταν μια στους 1000, το χρόνο. Η συχνότητα διπλασιάζεται, σε μια στους 500, για εκείνους, με τη μεγαλύτερη πρόσληψη αλατιού. Για τις γυναίκες, η εμφάνιση καρκίνου του στομάχου ήταν μία στις 2000, για εκείνες, με χαμηλή κατανάλωση αλατιού, φθάνοντας, σε μία στις 1300, για εκείνες, που κατανάλωναν υψηλά ποσοστά αλατιού.

Ο καρκίνος του στομάχου είναι η δεύτερη, σε συχνότητα, αιτία θανάτων, από καρκίνο, παγκοσμίως. Υπολογίζεται, ενδεικτικά, σε 776.000 θανάτους, για το 1996.

Παράλληλα, με την πρόσληψη αλατιού, η έρευνα καταδεικνύει, επίσης, ότι το κάπνισμα και η μειωμένη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του στομάχου, κυρίως στους άνδρες.

Advertisements
 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: